İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz) Yüksek Lisans Dönem Projesi

Dönem Projesi hakkında,

1. 2016-2017 Öğretim yılı Yaz Yarıyılında programa kayıt yaptıran ( 1.yarıyıl) ve 08 Eylül  2017 de  2017-2018 Öğretim Yılı Güz yarıyılına ( 2.yarıyıl) başlayan Fen Bilimleri Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kayıtlı tüm öğrencilerin Dönem Projesi dersine kayıt yaptırmak zorundadır.

2. 2016-2017 Öğretim yılı Bahar Yarıyılında programa kayıt yaptıran ( 1.yarıyıl) ve 08 Eylül  2017 de  2017-2018 Öğretim Yılı Güz yarıyılında ( 3.yarıyıl) başlayan Fen Bilimleri Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kayıtlı tüm öğrencilerin Dönem Projesi dersine kayıt yaptırmak zorundadır. Son Dönemleri olan bu öğrencilerimizin, ders kayırları için ders başı uzatma bedellerini ödemeleri gerekmektedir.

3. Bu derse kayıt yaptırmayan ve proje onayını imzalatıp enstitüye teslim etmeyen ve dönem sonunda dönem projesini yazım kurallarına uygun bir şekilde hazırlayarak  danışmanına onaylattıktan sonra Enstitü müdürlüğüne teslim etmeyen öğrencilerin mezun olması söz konusu olamaz.

4. Ayrıca öğrencilerin mezun olabilmeleri için almak zorunda oldukları tüm derslerden (10 adet ) dersten başarılı olması gerekir. Derslerinden başarılı olmayan öğrencinin dönem projesi Enstitü Yönetim Kurulunda kabul edilmeyecektir.

5. Herhangi bir sebeple ders eksiği olan öğrenciler eksik derslerine acele olarak kayıt yaptırmaları gerekir.

6.  Dönem projesi öneri formu için tıklayınız

7. Dönem Projesi öneri  formunu bilgisayarda doldurularak en geç 30 Eylül 2017 tarihine kadar Excel formatında imzasız olarak e-mail ile danışmanlara gönderilecektir. Formlar  yarıyıl sonunda  Dönem Projesi ile birlikte danışman tarafından imzalanacaktır. Formlar excel formatında doldurulacak ve tek sayfa olacaktır.

8. Dönem Projelerini zamanında hazırlamanız ve en geç final sınavları başlamadan önce      (16-17 Aralık 2017 Pazartesi-Salı Saat 18:00) Enstitüye teslim etmeniz gerekmektedir.

9.Dönem projenizi  yazdırıp basıma vermeden önce proje danışmanlarınız ile sık sık görüşmeniz gerekiyor.

10. Danışmanınız ile görüşmeye gelmeden önce mesajlaşarak randevu almanız gerekir. Habersiz geldiğinizde danışmanınızı bulamayabilirsiniz.

11. Dönem içinde veya dönem sonunda danışmanımı bulamadım veya mesajlarıma dönmedi mazereti istemiyoruz. Bunun için e-mail adresleriniz değiştirmemeniz gerekir.

12. Proje konuları mutlaka İş Salığı ve Güvenliği konularını içermeli. Bu konularda istatistik içerikli bilgiler ve anket çalışmaları da konu olarak seçilebilir. Fakat anket çalışması ile ilgili konu seçen öğrenciler çalışmaya başlamadan önce Üniversiteden izin ve  anket sorularını içeren bir rapor sunarak ETİK KURUL onayı almaları gerekir.

13. Tezsiz Yüksek Lisans Dönem Projesi  projesi yazım şablonu için tıklayınız. Ayrıca proje yazım kuralları FBE Web sayfasında formlar kısmında  görülebilir.

14. Dönem projesi tesliminde danışman onay sayfasının bir örneği ve proje öneri formu, 1 adet CD (Projenin word ve pdf belgesi)  ile beraber teslim edilmelidir.

15.Öğrenciler, Dönem proje çıktısını öğrenci işlerinden yazım klavuzuna uygun bir biçimde yazıldığını onaylatmadan teslim edemez.

Başarılar dilerim.

Prof. Dr. Nuri KURUOĞLU